Clicky


Onderzoek naar verdachte Belgische auto op Westersingel Rotterdam

Onderzoek naar verdachte Belgische auto op Westersingel Rotterdam [+foto]
19-11-2015 23:53 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - De politie doet donderdagavond laat onderzoek bij, aan en rond een auto met Belgisch kenteken op de Westersingel in Rotterdam. De auto stond geparkeerd in de straat. De politie bestempelt de auto als 'verdacht'. Waarom dat is, wilde een woordvoerster niet zeggen. "De collega's zijn extra alert naar aanleiding van de afgelopen dagen'', zei ze.

De politie heeft drie mannen gearresteerd in de buurt van de auto die daar vanaf donderdagavond wordt onderzocht. Een woordvoerster van de politie kon verder niets zeggen over hun identiteit. Zij zijn aangehouden in verband met het aantreffen van een auto met een Belgisch kenteken die als 'verdacht' bestempeld wordt.

Ter hoogte van de grensovergang Hazeldonk ten zuiden van Breda zou het kenteken zijn herkend door een automatisch camerasysteem. Dat gebeurde later ook in de buurt van Rotterdam.

Op beelden op internet is te zien dat een witte auto, geparkeerd langs de weg, onderzocht wordt. Er lopen meerdere agenten in de straat.

Volgens de NOS is de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die in de buurt in een restaurant zat, uit voorzorg door de politie weggevoerd. De woordvoerder van de burgemeester wilde dat niet bevestigen.