Clicky


Britten de cel in voor Nederlandse smokkel

Britten de cel in voor Nederlandse smokkel
19-11-2015 16:55 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

LONDEN - Twee Britse topcriminelen zijn veroordeeld voor drugshandel met Nederland. Anthony Dennis (48) kreeg dertien jaar en vier maanden celstraf, Anthony Wilson (38) kreeg twaalf jaar cel. Het Britse National Crime Agency meldde donderdag dat ze 3000 kilo cocaïne hebben gesmokkeld, met een waarde van honderden miljoenen euro's.

De twee Britten spraken regelmatig af in café De Ketel in Rotterdam. Nederlandse rechercheurs luisterden mee met de gesprekken die ze daar voerden. Daaruit bleek dat de dealers cocaïne uit Zuid-Amerika in scheepscontainers naar Europa lieten brengen. De Rotterdamse handlangers zouden het ophalen en opslaan. Ze liepen tegen de lamp toen een lading cocaïne in 2013 niet werd opgepikt uit een container in Antwerpen. De drugs doken op in Essen in Duitsland.

Een paar maanden na de Duitse vondst vielen agenten het Rotterdamse café binnen. Ze namen twee wapens, ruim honderd mobiele telefoons, 300.000 euro aan contant geld, een biljettenteller en luxehorloges in beslag. Op andere plekken in de Maasstad werden nog eens elf wapens, 200.000 euro en een cocaïnepers gevonden. Wilson werd toen gearresteerd, maar Dennis bleef spoorloos. In augustus werd hij alsnog opgepakt in de buurt van Londen. Hij had zich waarschijnlijk schuilgehouden in Spanje. (ANP)