Clicky


Groei industrie Polen leidt bij VETRA Containervervoer tot complexere logistieke vraagstukken

Groei industrie Polen leidt bij VETRA Containervervoer tot complexere logistieke vraagstukken
19-11-2015 11:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Polen blijft zich als groeiend afzetgebied ontwikkelen wat gepaard gaat met de groeiende vraag naar transport van en naar het land. Bij VETRA Containervervoer werd de trend al tijdig gesignaleerd, maar wordt nu ook ondervonden dat er steeds meer vraag komt naar specifieke oplossingen voor het transport van zeecontainers.

Verbeterde infrastructuur

Transport tussen Nederland en Polen gaat steeds sneller en soepeler. Mede met een groot afzetland als Duitsland tussen de landen in, zijn er veel mogelijkheden en wordt de doorlooptijd aanzienlijk verkort.

Jan van Eck, vestigingsleider VETRA Containervervoer: "Over de weg, water of per spoor. Verschillende modaliteiten kunnen steeds effectiever worden gecombineerd. Met name de treinverbindingen tussen Rotterdam en Polen zijn behoorlijk verbeterd de laatste jaren. Er komen steeds meer shuttleverbindingen, maar ook in Polen zelf is de infrastructuur enorm vooruitgegaan.”

Multidisciplinaire projecten

Bij VETRA Containervervoer merken ze dat met name de industriële sector in Polen aantrekt. Vanuit het hartje van het Rotterdamse havengebied worden er dan ook steeds vaker transporten met machines en andere industriële ladingen gecoördineerd.

Van Eck: “Standaard containers van en naar Polen gebeurt regelmatig, maar de laatste tijd hebben we steeds vaker te maken met multidisciplinaire projecten. Iets wat ons overigens ook het beste ligt. We verzorgen hierbij niet enkel het transport, maar het complete traject. Met een autolaadkraan van onze Heerenveense collega’s (PAX Bouw- en Industrieservice, red.) wordt bijvoorbeeld een machine uit een productielocatie gehaald. Waar nodig wordt deze verpakt en beveiligd, in sommige gevallen met op maat gemaakte constructies, om vervolgens op transport te zetten.”

Naar het zich laat aanzien zal de Poolse economie blijven groeien. Als het zich op de huidige wijze blijft ontwikkelen dan wordt de aankomende jaren een groei van vier procent verwacht. De groei heeft onherroepelijk invloed op de logistieke sector.

VETRA Containervoer vervoert zeecontainers voor rederijen, expediteurs, handelsondernemingen, verpakkingsbedrijven, fabrikanten en bouw gerelateerde bedrijven, zowel met als zonder eigen laad- en losmogelijkheden. VETRA Containervervoer is onderdeel van PAX Groep.