Clicky


Weer huiszoekingen in Brussel

Weer huiszoekingen in Brussel
19-11-2015 10:19 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Brusselse politie is donderdagochtend bezig met zeven huiszoekingen. Één daarvan, in de gemeente Laken, heeft direct te maken met de aanslagen in Parijs. Daar hebben agent iemand meegenomen voor verhoor.

De zes andere huiszoekingen, in Brussel-Centrum, Jette, Ukkel en Sint-Jans-Molenbeek worden uitgevoerd bij vrienden en familieleden van Bilal Hadfi, een van de terroristen die zichzelf opblies bij het Stade de France. Deze acties staan echter niet in direct verband met het onderzoek naar de aanslagen, maar komen voort uit een onderzoek dat begin dit jaar werd ingesteld nadat Hadfi naar Syrië was vertrokken, aldus een parketwoordvoerder.

"Die huiszoekingen zaten er al een tijdlang aan te komen en staan los van het onderzoek naar de aanslagen of de klopjacht op Salah Abdeslam'', aldus de zegsman. "Wel maken we nu van de gelegenheid gebruik om bij wijze van spreken een aantal deuren te sluiten."

In de Brusselse gemeente Laken werd donderdagochtend een bommelding gedaan. Een buurtbewoner hoorde dat iemand riep dat een bom zou ontploffen en belde de politie. De federale politie doorzoekt de omgeving met een explosievenhond. Verscheidene straten in de Lakense wijk Pannenhuis zijn afgesloten voor het verkeer.

De politie in de Belgische hoofdstad belegerde maandag uren een woning in de gemeente Molenbeek in verband met de zoektocht naar Salah Abdeslam, die in die buurt woonde. Uiteindelijk werd niemand aangehouden.