Clicky


Ring Antwerpen weer open na politieactie na vondst verdacht pakketje

Ring Antwerpen weer open na politieactie na vondst verdacht pakketje [+video]
18-11-2015 17:19 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - De ring van Antwerpen is woensdagmiddag in beide richtingen korte tijd afgesloten geweest ter hoogte van het Sportpaleis. De politie hield kort na 16.30 uur een auto tegen omdat er een verdacht pakket in de kofferbak zou liggen, meldden Vlaamse media. Rond 17.15 uur werd de ring weer opgesteld voor al het verkeer.

Of er een verband is met de aanslagen in Parijs is nog onduidelijk. Een woordvoerster van de federale politie die onderzoek doet naar terrorisme, bevestigt tegenover persbureau Belga dat ,,er een verdacht voertuig tot stilstand werd gebracht op de Antwerpse ring''.

De ring rond Antwerpen is een zeer veel gebruikte route van en naar Nederland. Automobilisten vanuit Nederland wordt ook nu nog na het openstellen, aangeraden Antwerpen te vermijden en om te rijden. Hoewel de afsluiting van de rondweg relatief van korte duur was, leidde dit wel direct tot grote hinder.

De auto is onderzocht en de inzittenden zijn opgepakt door een arrestatie-eenheid van de Antwerpse politie, meldde de Gazet van Antwerpen.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be