Clicky


 


'Boete van 250.000 euro voor Wetron Transport & Logistics'

'Boete van 250.000 euro voor Wetron Transport & Logistics'
18-11-2015 11:28 | Transport | auteur Redactie [FE]

WEERT - Wetron Transport & Logistics uit Weert heeft een boete gekregen van 250.000 euro voor het inzetten van Roemeense chauffeurs. Dat meldt de Limburgse omroep L1 woensdag op basis van een boeterapport van het Ministerie van Infrastructuur en Mileua en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In 2013 en 2014 voerden inspecteurs twee keer inspecties uit bij Wetron naar aanleiding van klachten en uitkomsten van weginspecties. Naar aanleiding daarvan is in april 2015 een kort geding aangespannen door Wetron om te voorkomen dat de ILT de rapporten openbaar zou maken. FNV had gevraagd om inzage in de rapporten op basis van de Wet Openbaar Bestuur(WOB-procedure).

Uit de stukken blijkt dat Wetron twee wetten zou hebben overtreden, namelijk de arbeidstijden Wet en de Wet arbeid vreemdelingen.

In vrachtwagens van Wetron reden Roemeense chauffeurs die formeel in dienst waren van een Roemeense vestiging echter bleek deze vestiging alleen op papier te bestaan en werd alles gewoon vanuit Weert geregeld.

Directeur Paul Maas van Wetron zegt in Dagblad De Limburger dat hij de boetes onterecht vind en bezwaar heeft aangetekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats