Clicky


Videobeelden: drie daders in auto aanvallers Parijs

Videobeelden: drie daders in auto aanvallers Parijs
17-11-2015 23:11 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - Franse onderzoekers hebben op basis van videobeelden vastgesteld dat er drie mannen zaten in een auto die werd gebruikt bij de aanslagen op bars en restaurants afgelopen vrijdagavond in Parijs. De politie is nu op zoek naar een derde onbekende man, vertelden twee bronnen dinsdag aan persbureau Reuters.

"Drie mannen zaten in de zwarte Seat die is gebruikt bij de schietpartijen op de terrassen van bars en restaurants'', aldus een gerechtelijke bron. De onderzoekers zijn er nu zeker van dat naast Salah Abdeslam, die wordt gezocht door de politie en zijn broer Brahim die zichzelf opblies, er een derde dader is die nog moet worden geïdentificeerd.

Zeven schutters en zelfmoordterroristen kwamen zelf bij de aanslagen om. In totaal doodden zij 129 mensen in de bars, terrassen, het theater Bataclan en het Stade de France. De militante terreurgroep Islamitische Staat die de aanslagen heeft opgeëist, zei dat het acht mannen had gestuurd op deze missie. Het laatste nieuws van dinsdag suggereert dat het er negen waren.