Clicky


16-jarige jongen aangehouden na versturen dreigtweet vlucht AF1741

16-jarige jongen aangehouden na versturen dreigtweet vlucht AF1741
17-11-2015 13:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Een 16-jarige Rotterdammer is zondagavond aangehouden op verdenking van het versturen van dreigtweets over een vlucht van Air France. Het vliegtuig bleef zaterdag uren aan de grond na het verschijnen van meerdere tweets.

Zaterdag verschenen enkele berichten op Twitter, over vlucht AF1741 van Air France. In de berichten werd onder meer gemeld dat op deze vlucht ook wat zou gebeuren en werd de link met de gebeurtenissen in Parijs gelegd. Voor alle zekerheid werd besloten het vliegtuig aan de grond te houden en grondig te doorzoeken. Ook een deel van de luchthaven, waaronder het panoramadak, werd ontruimd.

Na een grondige doorzoeking werden geen bijzonderheden aangetroffen en kon het vliegtuig alsnog vertrekken.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van de tweets. Deze bleken vanuit meerdere verschillende accounts verstuurd te zijn. Eén van de accounts was terug te herleiden naar een Nederlandse gebruiker, een 16-jarige Rotterdamse verdachte. Hij is zondagavond aangehouden en in verzekering gesteld. In zijn woning is een aantal computers en een telefoon in beslag genomen.

De politie houdt rekening met het feit dat het zou kunnen gaan om een "kwajongensstreek" maar doet nader onderzoek. De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE