Transport Online - Recorddrukte op wegen Parijs

Recorddrukte op wegen Parijs

Recorddrukte op wegen Parijs
17-11-2015 13:45 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

PARIJS/LILLE (ANP) - Voor de tweede achtereenvolgende dag zijn Parijzenaars massaal in de auto naar het werk gereden. In de ochtendspits was er met 529 kilometer een recordlengte aan files, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID) in Nederland.

Het lijkt er op dat de mensen vanwege de aanslagen het openbaar vervoer mijden en voor de auto kiezen. De weersomstandigheden verergerden de files dinsdag.

Aan de Frans- Belgische grens stonden dinsdag op autosnelwegen weer files voor de grensovergang als gevolg van grenscontroles naar aanleiding van de terroristische aanslagen van vrijdag. Op de autosnelweg A22 tussen Tourcoing en Kortrijk, op de snelweg A8 van Lille richting Tournai en de A2 tussen Valenciennes en Mons stonden files van enkele kilometers voor de grens met België, de langste op de A8 volgens meldingen van het Franse verkeersinformatieorgaan Bison Futé. Er is ook vertraging op deze snelwegen in de richting van Frankrijk, vooral op de Belgische A14 tussen Moeskroen en de Franse grens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen