Transport Online - Hermes biedt op concessie busvervoer Zuidoost-Brabant

Hermes biedt op concessie busvervoer Zuidoost-Brabant

Hermes biedt op concessie busvervoer Zuidoost-Brabant
17-11-2015 12:07 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

'S-HERTOGENBOSCH - Hermes Openbaar Vervoer B.V. heeft een bieding ingediend bij de provincie Noord-Brabant om vanaf 11 december 2016 het busvervoer in Zuidoost-Brabant te mogen verzorgen.

Vervoerders konden inschrijven op de concessie voor busvervoer in Zuidoost-Brabant voor de duur van 10 jaar en vervoerder Hermes heeft daarvoor een aanbod ingediend. Op dit moment verzorgt Hermes het busvervoer in Zuidoost-Brabant. De komende weken wordt de ingediende bieding zorgvuldig door de provincie beoordeeld. De provincie wil uiterlijk dit jaar de opdracht voor het OV in Zuidoost-Brabant gunnen zodat de nieuwe concessie op 11 december 2016 van start kan gaan.

Ruimte voor innovatie

Met het nieuwe OV-contract wil de provincie zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen die de reiziger heeft, een zogenaamd ‘vraaggericht vervoersaanbod’. Dat betekent dat extra bussen worden gevraagd op die lijnen en tijdstippen dat er veel vraag naar OV is en minder bussen op de zogenaamde ‘dunne lijnen’. Daarnaast eist de provincie van de vervoerders goede en innovatieve plannen voor klantvriendelijke reizigersinformatie, serviceverlening, betrouwbaare betaalsystemen en comfortabele bussen.

Ambities

De provincie zoekt een ambitieuze vervoerder die deze doelen en ambities in realiteit om kan zetten. En een vervoerder die visie heeft op de toekomst: die vernieuwende vormen van mobiliteit ontwikkelt samen met partners in de regio en dit gedurende de gehele concessieperiode. In de uitvraag voor de concessie wordt gevraagd om innovatie te benutten om het OV nu en in de toekomst blijvend te verbeteren en te verduurzamen.

De bussen moeten comfortabel zijn maar de provincie heeft ook de ambitie dat alle bussen in Zuidoost-Brabant in 2025 zonder schadelijke uitstoot rijden. De komende tijd wordt de ingediende bieding van Hermes op deze eisen en ambities getoetst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen