Transport Online - Stadsbader kiest voor tien nieuwe Volvo FH Trucks met laag eigen gewicht

Stadsbader kiest voor tien nieuwe Volvo FH Trucks met laag eigen gewicht

Stadsbader kiest voor tien nieuwe Volvo FH Trucks met laag eigen gewicht
17-11-2015 09:51 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL(B) - Het Belgische familiebedrijf Stadsbader heeft in de loop der jaren een stevige reputatie weten op te bouwen op het vlak van openbare werken en industriële projecten, zowel voor grote bedrijven als voor KMO’s. Een reputatie gestoeld op slagkracht, flexibiliteit en kwaliteit. De ambitie van het bedrijf is om alle bouw gerelateerd transport door Volvo trekkers te laten uitvoeren.

“De eerste kennismaking met Volvo Trucks dateert pas van vorig jaar, toen we het bedrijf Van Maercke Prefab overnamen. Van Maercke beschikte over een eigen vloot van een twintigtal Volvo FH12 voor het vervoer van onder andere prefab-wanden. De ontmoeting werd door ons  meteen als zeer positief ervaren, zodat we vrij snel de beslissing namen om het aantal voertuigen uit te breiden met nog eens tien nieuwe Volvo Trucks, maar dan van de nieuwste generatie FH13-420 pk", aldus Johan Steenhaut, verantwoordelijk voor de investeringen binnen de groep Stadsbader.

Al het bouwgerelateerde transport zal gebeuren door Volvo trekkers

"Het relatief laag eigen gewicht van deze voertuigen is binnen ons type transport mooi meegenomen,” getuigt Johan Steenhaut.

“We proberen als onderneming om zoveel mogelijk alles van materieel te uniformiseren, kwestie van efficiënt te kunnen werken over de diverse filialen van de groep heen. De ambitie is om alle transportactiviteiten, zeker wat bouwgerelateerd is en kan uitgevoerd worden door 4x2 trekkers, te laten gebeuren door Volvo Trucks. Een ander belangrijk punt voor ons is de duurzaamheid. In tegenstelling tot bij een echte wegtransporteur, worden de trekkers gemakkelijk tussen de zeven en de acht jaar gebruikt, temeer omdat we maar een 80 000 kilometer per jaar rijden. Pluspunt is ook het uitgebreide servicenet van Volvo Trucks in de regio’s waar we actief zijn, voor als er toch iets fout zou lopen en een snelle interventie nodig is. Tot slot speelt ook bij ons het just-in-time gegeven een belangrijke rol.”

Lage verbruikscijfers

Bij de groep Stadsbader maakt men gebruik van het Fuel & Environment pakket dat een onderdeel is van Dynafleet, het transportinformatiesysteem van Volvo Trucks. “Met deze dienst kunnen we het brandstofverbruik nauwgezet controleren en analyseren. Dit doen we in nauw overleg met de mensen van Nebim NV uit Harelbeke. De eerste verbruikscijfers van de nieuwe Volvo FH ervaren we als positief, temeer gezien de grote verscheidenheid aan transportactiviteiten die we uitvoeren met onze Volvo’s, gaande van het rijden met binnenladers, over kippers tot uitschuifbare trailers. We kunnen gerust stellen dat we in Volvo Trucks een nieuwe partner gevonden hebben voor ons transport van bouwelementen”, concludeert Dominique Valcke, gedelegeerd bestuurder.

Foto's

 • J.Roeland
  ColdService
 • J.Roeland
  C. van de Loo
 • J.Roeland
  HESSING
 • Kivits Drunen
  Kivits Drunen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen