Clicky


A2 helemaal dicht na verdachte schuurbrand

A2 helemaal dicht na verdachte schuurbrand [+foto]
16-11-2015 13:32 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

SUSTEREN (ANP) - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft maandag bij de doorzoeking van een verdacht schuurtje langs de A2 geen explosieven aangetroffen. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Ook heeft het onderzoek van maandag geen verband met de gebeurtenissen in Parijs van afgelopen vrijdag. Waar het onderzoek dan wel om draaide, kon het OM nog niet zeggen.

Maandagmiddag werden twee mensen aangehouden na een brand in de schuur langs de A2 bij Susteren (Limburg). Een van de verdachten moest in een weiland langs de A2, waar ook het schuurtje staat, de kleren uitdoen om daarna te worden afgevoerd, meldden getuigen.

Een robot op rupsbanden begon vervolgens een onderzoek in het schuurtje in de wei langs de A2. Deze robot heeft vlak daarvoor ook een langs de weg bij het weiland geparkeerde auto onderzocht. Het onderzoek werd volgens het OM gedaan omdat er "een dreigende situatie was ontstaan''. Die dreiging is inmiddels voorbij, meldt het OM.

De politie stuurde eerder maandag een arrestatieteam naar Susteren na de schuurbrand aan de Baakhoven. Volgens het OM was er maandag sprake van een ,,ernstig incident dat direct ingrijpen vereiste''.

De A2 bij Roosteren werd tijdens de actie van de politie in beide richtingen afgesloten.

De brandweer sloeg rond 12.40 uur groot alarm om de brand. Omwonenden zeggen knallen te hebben gehoord.