Clicky


Opnieuw huiszoekingen in Molenbeek

Opnieuw huiszoekingen in Molenbeek [+foto's]
16-11-2015 11:25 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - In de Brusselse deelgemeente Molenbeek zijn maandagochtend weer huiszoekingen geweest. Straten werden afgezet en de politie viel huizen binnen. De politie is massaal uitgerukt, evenals de brandweer en ambulances.

Getuigen ter plaatse meldden via Twitter dat er iemand is afgevoerd door de politie. Pers en omwonenden, die op flinke afstand worden gehouden stromen samen bij de politielinten.

De Franse en Belgische autoriteiten maken jacht op een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in Parijs van vrijdag. Het gaat om een Fransman die in Brussel is geboren. Bovendien zouden twee omgekomen daders in Molenbeek wonen.

In Molenbeek waren afgelopen weekend al meerdere invallen. Daarbij werden zeven mensen opgepakt in verband met de aanslagen in Parijs.

De Brusselse gemeente lijkt steeds meer een broeinest te zijn voor terrorisme. De Belgische premier Charles Michel zei zondag "dat er bijna altijd een link is met Molenbeek''. Hij noemde dat dan ook een ,,gigantisch probleem''. Zijn minister van Veiligheid Jan Jambon noemde de situatie in Molenbeek "niet onder controle''.

Een van de verklaringen hiervoor is volgens twee experts in de Vlaamse krant De Morgen het tekort aan Arabischsprekenden bij de Belgische inlichtingendiensten. Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde stelt dat in de krant. Vilvoorde kent een zeer groot aantal Syriëstrijders.