Clicky


Vierde dader aanslagen Parijs geïdentificeerd

Vierde dader aanslagen Parijs geïdentificeerd
16-11-2015 10:02 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - Een vierde dader die vrijdag in Parijs terroristische aanslagen pleegde en zich daarbij opblies, is volgens Franse media geïdentificeerd. Het gaat om een man die Samy zou heten en wiens familie in Bobigny woont, een noordoostelijke voorstad van Parijs.

Samy is een van de daders van de bloedigste aanslag, die op een concertzaal in het centrum van Parijs. Daarbij vielen bijna negentig doden. In totaal verloren 129 mensen het leven en raakten er 352 gewond, onder wie velen zeer ernstig.

Andere daders van de aanslag op concertzaal Bataclan waren Omar Ismael Mostefaï en Brahim Abdeslam. Van de drie personen die zich bij het Stade de France vrijdagavond opbliezen is er tot dusverre één geïdentificeerd. Het was een twintigjarige Fransman, Bilal Hadfi, die net als Brahim Abdeslam in Brussel woonde.

Voortvluchtig

Een dader die mogelijk geen zelfmoord pleegde en voortvluchtig zou zijn, heet Salah Abdeslam, een broer van Brahim.

De Belgische justitie vermoedt ondertussen dat de man die claimde begin dit jaar achter een terroristische samenzwering in het Belgische Verviers te zitten, Abdelhamdid Abaaoud, ook een rol heeft gespeeld bij de aanslagen in Parijs.