Transport Online - Vijf mensen in Molenbeek aangehouden

Vijf mensen in Molenbeek aangehouden

Vijf mensen in Molenbeek aangehouden
15-11-2015 14:29 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MOLENBEEK (ANP/BELGA) - In het Belgische Molenbeek zijn bij huiszoekingen in de nacht van zaterdag op zondag vijf mensen opgepakt. Dat heeft burgemeester Françoise Schepmans van de gemeente zondag gezegd tegen de Franstalige omroep RTBF.

De huiszoekingen werden verricht in verband met de aanslagen in Parijs vrijdagavond. Schepmans zei het mogelijk te achten dat het om een netwerk gaat.

Het federaal parket in België wilde zondag niets over de zaak zeggen. "De communicatie naar de pers hangt af van de evolutie van de lopende onderzoeken", aldus een mededeling.

Minister Jan Jambon van Veiligheid en Binnenlandse Zaken zei zondag dat België ,,de zaak in Molenbeek niet onder controle heeft" en dat men daarmee jaren te laks is geweest. Catherine De Bolle, de secretaris-generaal van de federale politie, zei zondag voor de Belgische televisie dat er een speciaal plan voor de Brusselse voorstad Molenbeek komt. Deze gemeente staat bekend om veel inwoners van buitenlandse afkomst, grote werkloosheid en veel sociale problemen. Relatief veel Belgische Syriëstrijders komen er vandaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions