Clicky

 
Transport Online - Weekendafsluiting Botlektunnel en afrit Spijkenisse

Weekendafsluiting Botlektunnel en afrit Spijkenisse

Weekendafsluiting Botlektunnel en afrit Spijkenisse
14-11-2015 09:57 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Tot eind 2015 werkt Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein. In verband hiermee voert Rijkswaterstaat van zaterdag 21 november 21.00 uur tot maandag 23 november 05.00 uur werkzaamheden uit in de Botlektunnel. Voor verkeer richting Maasvlakte zijn tijdens dit weekend de Botlektunnel en afrit Spijkenisse (16) vanaf de hoofdrijbaan van de A15 afgesloten.

Nieuwe verkeerssituatie

Na het weekend zijn er voor het doorgaand verkeer vanuit de Botlektunnel richting Maasvlakte drie rijstroken beschikbaar tot aan de spitsstrook. De afrit Spijkenisse (16) is aangepast tot een aparte afrit. Vanaf maandag 23 november loopt de rechterrijstrook in de Botlektunnel niet meer vanzelf over in afrit 16, maar moet het verkeer uitvoegen vanaf de hoofdrijbaan naar de nieuwe afrit.

Weekendafsluiting

Weekendafsluiting vanaf zaterdag 21 november 21.00 uur tot maandag 23 november 05.00 uur 

  • Botlektunnel richting Maasvlakte
  • Afrit Spijkenisse (16) vanaf de A15

Omleiding

Verkeer richting Maasvlakte wordt omgeleid via de Nieuwe Botlekbrug. Deze wordt deze twee dagen vanaf 10.00 uur tot 22.45 uur niet geopend voor de scheepvaart met uitzondering van een periode van 11:30 uur tot 14:15 uur. Voor tijgebonden scheepvaart kunnen dan brugopeningen plaatsvinden. 

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroute aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Verbreding A15

De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats