Clicky


'Daders in Bataclan waren jong en beheerst'

'Daders in Bataclan waren jong en beheerst'
14-11-2015 09:35 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP/DPA) - De aanslagplegers in het muziektheater Bataclan in Parijs waren zeer jong en traden zeer beheerst op. Dat verklaarde de radiojournalist Julien Pearce van de radiozender Europe 1 zaterdag. Hij was in de zaal tijdens het optreden van de Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal toen de aanslag werd gepleegd.

"De mannen hadden geweren zoals kalajsnikovs en schoten wild om zich heen. Dat duurde wel 10 tot 15 minuten. Het was extreem geweld. Er was paniek. Ze renden in de richting van het toneel. De daders hadden de tijd hun wapen minstens drie keer te herladen", aldus Pearce.

"Het waren twee of drie ongemaskerde mannen die midden in het concert kwamen binnen rennen. Ze begonnen al direct bij de ingang te schieten", aldus een andere getuige. "Ze schoten zo in de menigte en riepen 'Allah is groot'."

Een andere ooggetuige meldde dat ook vanaf het balkon in het theater naar beneden in de mensenmenigte schoten werden afgevuurd. In de zaal, die plaats biedt aan 1500 bezoekers, stierven volgens voorlopige cijfers 87 jonge mensen.