Eerste KLM Dreamliner geland op Schiphol

Eerste KLM Dreamliner geland op Schiphol [+foto]
14-11-2015 09:29 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is zaterdagochtend de eerste Boeing 787 Dreamliner van KLM geland. Het toestel komt rechtstreeks uit de fabriek in Seattle.

In verband met de aanslagen in Parijs werd aan de mijlpaal door het bedrijf wel iets minder aandacht besteed dan de bedoeling was. KLM zou de landing zelf ook live uitzenden via het internet, maar zag daar uit blijk van respect vanaf. Een woordvoerder liet in een toelichting weten dat KLM de ontwikkelingen rondom de aanslagen nauwgezet volgt. Geplande vluchten naar Frankrijk gaan voorlopig gewoon door.

Het nieuwe vliegtuig moet komende dagen de hangar in voor de laatste checks van KLM. Op 22 november kunnen belangstellenden tegen betaling mee op drie 'welkomstvluchten' van een uur. Tijdens die rondvluchten worden alle snufjes aan boord belicht. Vanaf maandag 23 november gaat de Dreamliner vliegen op vluchten naar Abu Dhabi en Bahrein.

KLM is niet de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij met het revolutionaire toestel. TUI (voorheen Arke) nam zijn eerste Dreamliner al ongeveer anderhalf jaar geleden in ontvangst.

KLM heeft 21 Dreamliners besteld. Het tweede komt nog voor het eind van het jaar. De rest volgt in de komende jaren. De vliegtuigen vervangen met name de MD11-toestellen van KLM. De Dreamliner is een stuk zuiniger, stiller en milieuvriendelijker dan de huidige KLM-vloot. Ook is hij goedkoper in onderhoud.

©Foto: GinoPressNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden