Clicky


Smart Logistics Hub officieel geopend

Smart Logistics Hub officieel geopend
14-11-2015 09:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Jonas van Stekelenbrug, directeur Schiphol Cargo, heeft de Smart Logistics Hub geopend. In theGROUNDS op Schiphol kwamen meer dan 50 logistieke topprofessionals bijeen om dit moment bij te wonen. Het vormt het einde van de openingsweek en het begin van een hub die de schakel vormt tussen innovatie en een logistieke markt die de marges ziet afnemen.

Van 10 t/m 13 november trapte de Smart Logistics Hub af met een openingsweek. Logistieke topsprekers, logistieke innovators en financiers kwamen bijeen om de fundering te leggen voor een sterke logistieke hub. "Nu is het moment", stelde Van Stekelenburg tijdens de opening. "Er is 18 miljoen beschikbaar vanuit het Mainport Innovation Fund en die zoeken naar goede ideeën. Ideeën die in deze hub tot stand kunnen komen en zich kunnen ontwikkelen."

3 startups in 1 week

In de eerste week wist de hub al drie logistieke startups aan zich te binden: Bean to Barrel, de BedrijvenCamping en Road Freight Specialist.

Peter Bruun van BeanToBarrel, onderzoekt de mogelijkheid om koffiedrab te upcyclen tot bodemverbeteraar. Joost Okkema gaat verder aan de slag met de uitvoering van de BedrijvenCamping in de gemeente Zaanstad en Road Freight Specialist is de zoekmachine voor internationale transporten en logistiek.

De logistieke wereld non-stop in contact brengen met innovatieve ideeën, dat is wat de hub gaat doen. Dat doen ze door het verbinden van innovatieve startups, overheid, marktpartijen, kennisinstellingen en studenten in 85 events met 2.500 bezoekers. De Smart Logistics Hub werkt samen met partners Schiphol, de Amsterdam Logistics Board en is een onderdeel van Dinalog Amsterdam.