Clicky


Nederlandse Suzan Yücel ontsnapt nipt aan aanslagen in Parijs

Nederlandse Suzan Yücel ontsnapt nipt aan aanslagen in Parijs
14-11-2015 00:53 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - De Nederlandse Suzan Yücel ontkwam nipt aan de aanslagen in Parijs. Ze wilde gaan eten in restaurant Le Petit Cambodge, waar schutters even later de gasten onder vuur namen.

"Twee mensen net voor ons kregen direct een tafel, dus wij moesten twintig minuten wachten. Toen besloten we om aan de overkant een biertje te doen. Na ongeveer tien minuten hoorden we harde knallen en begon iedereen te rennen. Dus je rent maar mee. We hadden geen idee wat het was. Terwijl we renden, hoorden we opnieuw knallen. We renden een ander restaurant in, waar we na ongeveer tien minuten, misschien een kwartier hoorden dat er mensen waren doodgeschoten, precies in het restaurant waar we zouden zitten'', aldus de 28-jarige Amsterdamse.

Ze heeft niet gezien wie er schoten of hoe ze eruit zagen. "Ik stond met mijn rug naar het restaurant toe. Toen het begon, ging iedereen rennen. Dan ren je mee.'' Ook hoorde ze geen geschreeuw, van daders noch slachtoffers. Ze heeft geen idee waarom dit restaurant als doelwit werd gekozen.

Yücel, die onder meer werkt voor AT5, was op pad met een kennis. "Ik was met een vriendin die ik had ontmoet op een fotofair. Daar sta ik voor een New Yorks tijdschrift. We besloten samen wat te gaan eten, ik was hier donderdag nog langs gelopen.'' Inmiddels is ze veilig, bij vrienden op de zesde verdieping van een gebouw.