Transport Online - Nederlandse dochter VLM Airlines failliet

Nederlandse dochter VLM Airlines failliet

Nederlandse dochter VLM Airlines failliet
13-11-2015 21:01 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse dochtermaatschappij van het Belgische vliegbedrijf VLM Airlines is failliet. Daardoor verliezen 75 werknemers hun baan. In eigen land gaat VLM in de kosten snijden. Dat heeft persbureau Belga vernomen van directie en vakbonden.

De Nederlandse tak van VLM biedt vluchten aan tussen Rotterdam en Hamburg. Die worden volgens het bedrijf wel gewoon voortgezet. Het Belgische luchtvaartbedrijf, dat zelf zijn thuisbasis op de luchthaven van Antwerpen heeft, ziet zich genoodzaakt te bezuinigen om volgend jaar weer winstgevend te worden.

Directeur Steve Blair van VLM zei tegen Belga te hopen dat in ieder geval een deel van de mensen die in Nederland hun baan verliezen, in Antwerpen aan de slag kan. Daar ziet de situatie er wel "rooskleurig'' uit, mits de Belgische vakbonden snel instemmen met besparende maatregelen.

VLM biedt sinds 1993 regionale lijndiensten aan naar met name zakelijke bestemmingen. Ook Schiphol stond enkele jaren op het programma. Eind 2007 werd het bedrijf overgenomen door Air France-KLM, die het onder een dak bracht met de Ierse regionale dochtermaatschappij CityJet.

Air France-KLM verkocht CityJet vorig jaar aan de Duitse investeerder Intro Aviation, die gespecialiseerd is in het 'opknappen' van luchtvaartbedrijven met problemen. VLM werd verzelfstandigd en verkocht aan het eigen management. In België werken circa 150 mensen voor de maatschappij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions