Clicky


Docdata wint Nederlandse Logistiek Prijs

Docdata wint Nederlandse Logistiek Prijs
13-11-2015 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WAALWIJK - Het e-commerce bedrijf Docdata is de winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2015. Dit maakte vereniging Logistiek management (vLm) vrijdag bekend. Docdata is de logistieke motor achter het succes van veel webwinkels in Europa.

"Inspirerend is hoe Docdata als Europees marktleider elk jaar een volumegroei van 25 tot 30 procent heeft weten op te vangen in een snel veranderende markt", aldus de jury.

Met de Nederlandse Logistiek Prijs wil vLm de innovatie en professionalisering van de logistiek stimuleren. De afgelopen jaren wonnen onder meer ASLM, Wehkamp, IBM en Hema deze prijs. In 2014 ging de prijs naar Nike.

Beleving

Volgens de jury is Docdata vooral vernieuwend. "Om in de online verkoop succesvol te kunnen zijn, is het creëren van een positieve beleving een voorwaarde. Consumenten kopen via on- en offline kanalen, via desktop, tablet en steeds vaker mobiel. Als aanbieder wil je dat de klanten via elk kanaal eenzelfde beleving ervaren", aldus de jury in hun rapport.

Maar ook de logistiek van Docdate krijgt veel lof. "Levering van online bestellingen op een tijdstip en locatie waar de klant om vraagt, passend bij de beleving van het merk is daarbij cruciaal. De techniek in de magazijnen doet uitstekend wat er moet gebeuren."

Persoonlijk

De Persoonlijke Logistiek Prijs ging dit jaar naar prof. dr. A.R. van Goor, volgens de jury "vanwege zijn bijzondere verdiensten in de logistieke bewustwording en vooruitgang in Nederland."

De belangrijkste inhoudelijke bijdrage van Van Goor ligt volgens de jury vooral op het vlak van de benadering van logistieke vraagstukken met een integraal concept dat in de "studentenmond’ het PBIO-model heet. ‘De afgelopen 25 jaar heeft dit concept de weg gevonden in vele duizenden scripties en adviesrapporten."