Clicky


DKV Euro Service werkt met de Satellic Box voor afrekenen van Belgische tol

DKV Euro Service werkt met de Satellic Box voor afrekenen van Belgische tol
13-11-2015 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NOORDWIJKIERHOUT - Op 1 april 2016 gaat in België een nieuw satellietgestuurd tolsysteem van start dat in de plaats komt van het huidige Eurovignet. Afrekenen van deze tol is mogelijk via DKV Euro Service, die van begin af aan gaat werken met de unit van tolexploitant Satellic, die alleen voor België geldt.

"Volgens ons is de Satellic Box de enige on board unit die direct bij aanvang van het nieuwe tolsysteem zonder mankeren werkt", zegt Gertjan Breij, managing director DKV Euro Service Benelux. In september 2015 zijn de technische specificaties voor systeemopname van multi-land tolboxen zoals de DKV BOX door de tolexploitant aangeleverd.

"Onze ervaringen met de certificering van de DKV BOX voor Frankrijk, Portugal en Spanje hebben inmiddels uitgewezen dat het tijdvenster naar de start van het nieuwe tolsysteem op 1 april 2016 inmiddels te klein is om nog een multi-land tolbox aan te kunnen bieden. Gegarandeerde ontzorging van de klant gaat ons gewoon voor alles", zo benadrukt Breij.

En per slot van rekening bezorgt de introductie van een nieuw tolsysteem de vervoerder ook een extra logistieke taak, neerkomend op registratie, toezending, inbouw en activering van zijn tolkastjes.

Daarom raadt DKV Euro Service zijn klanten aan zich in een zo vroeg mogelijk stadium te registreren, ter voorkoming van ophopingen voordat het nieuwe tolsysteem van start gaat. DKV werkt als participant binnen AGES Maut System GmbH & Co. KG in Langenfeld al geruime tijd aan een oplossing die uiteindelijk moet leiden tot pan-Europees afrekenen van tol (EETS).