Clicky


Opnieuw ruiten lijnbus ingegooid in Heerlen

Opnieuw ruiten lijnbus ingegooid in Heerlen
12-11-2015 17:01 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

HEERLEN - De politie zoekt getuigen die kunnen helpen in het onderzoek naar vernielingen aan lijnbussen terwijl zij reden op de Heerenweg. In de afgelopen weken werden er van vier bussen ruiten ingegooid. Daarbij raakte een passagier gewond, meldt de politie.

Op 31 augustus werd rond 23.30 uur een zijruit van een lijnbus ingegooid toen deze ter hoogte van de Zeekoelen reed. Op maandag 26 oktober raakte een passagier lichtgewond door rondvliegend glas, toen weer bij een lijnbus de ruiten werden vernield. In de directe omgeving van de daar gelegen bushalte werd een onderzoek ingesteld, maar werd helaas geen verdachte(n) aangetroffen.

Woensdag 11 november werd om 16.00 uur een ruit van een bus ter hoogte van Heksenbrug ingegooid. Korte tijd later rond 16.30 uur werd bij een andere lijnbus die reed over de Heerenweg vanuit Heerlen richting Brunssum een ruit kapotgemaakt. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen deze incidenten. De politie heeft de zaak in onderzoek doet met klem een oproep richting het publiek om haar te helpen.