Clicky


69-jarige man vast na vondst explosieven

69-jarige man vast na vondst explosieven
12-11-2015 16:41 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

BREDA (ANP) - De politie heeft een 69-jarige man aangehouden nadat donderdag in een woning in Breda explosieven waren aangetroffen. Dat was in een woning aan het Thorbeckeplein in Breda. Woensdagavond ontplofte een auto op het plein. Een 63-jarige Bredanaar raakte daardoor zwaargewond.

De politie meldde dat twaalf woningen zijn ontruimd. De explosievenopruimingsdienst EOD helpt de politie. De afzetting die er al was, werd vergroot.

De politie gaat ervan uit dat er woensdagavond een zwaar explosief is ontploft. Op de 63-jarige man is waarschijnlijk een aanslag gepleegd denkt de politie, hoewel het onderzoek nog niet is afgerond. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie.

Volgens de politie is hij zwaargewond geraakt aan zijn rechterarm en rechterbeen. Buurtbewoners hebben tegen regionale media gezegd dat ze de man aantroffen met een bumper in zijn lijf en dat hij voor zijn auto zat en een arm en een been miste.

Door de ontploffing van de zwarte Mercedes op het Thorbeckeplein liepen ook huizen schade op. Acht woningen werden in eerste instantie al tijdelijk ontruimd. Voor de bewoners is opvang verzorgd door de gemeente. Voor omwonenden is slachtofferhulp ingeschakeld.