Clicky


ILT wil Wemmers Tanktransport vervolgen wegens illegale buitenlandse chauffeurs

ILT wil Wemmers Tanktransport vervolgen wegens illegale buitenlandse chauffeurs
11-11-2015 09:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om achter Wemmers Tanktransport aan te gaan. De inspectie wil dat de transporteur wordt vervolgd wegens het illegaal tewerkstellen van buitenlandse chauffeurs. Dat bevestigde een woordvoerster woensdag na berichtgeving in De Telegraaf.

Onderzoek van ILT wijst uit dat het transportbedrijf op dagelijkse basis zo'n 25 chauffeurs heeft ingezet op zijn vrachtwagens, terwijl die geen dienstbetrekking bij Wemmers hadden. Verder zou de onderneming het niet zo nauw nemen met de Arbeidstijdenwet en is de administratie niet op orde. Bij elkaar constateerde ILT twintig overtredingen.

Wemmers noemde de bevindingen van de toezichthouder in de krant "gekleurd" en wilde geen inhoudelijk commentaar geven.

In juli 2014 voerde FNV Bondgenoten al actie bij Wemmers Tanktransport. Volgens FNV Bondgenoten werken de chauffeurs bij Wemmers middels een postbusconstructie. Vrachtwagenchauffeurs kwamen hier tegen in opstand.

Een aantal chauffeurs had zich met spandoeken verzameld bij de Nederlandse vestiging van Wemmers Tanktransport in Bleskensgraaf. (ANP/Transport Online)