Transport Online - Europese première voor de nieuwe meerijpallettrucks van de Crown RT 4000-serie

Europese première voor de nieuwe meerijpallettrucks van de Crown RT 4000-serie

Europese première voor de nieuwe meerijpallettrucks van de Crown RT 4000-serie
10-11-2015 13:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN(D) - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, breidt zijn aanbod van magazijnproducten in Europa uit met de introductie van de nieuwe RT 4000-serie op de LOGISTICA 2015 in Utrecht. De nieuwe meerijpallettrucks zijn met een staan- of zitplaats leverbaar.

Beide modellen zijn ontworpen met het doel de prestaties en veiligheid van de bestuurder te optimaliseren. De trucks hebben een rijsnelheid tot 12,5 km per uur en een hefvermogen tot 2.000 kg.

Snelheid, kracht en veiligheid

Het ontwerpconcept van Crown is gericht op het leveren van snelle, veilige en efficiënte prestaties van laadperron tot gangpad. De nieuwe RT 4000-serie wordt net als de andere heftrucks van Crown gekenmerkt door zijn ergonomische eigenschappen die de productiviteit van de bestuurder optimaliseren. Een uitstekende wendbaarheid en robuuste trucktechnologie gaan samen met innovatieve veiligheidsvoorzieningen, zoals de gepatenteerde en beproefde veiligheidsschakelaar die de rijfunctie uitschakelt als de bestuurder een voet buiten de omtrek van de truck zet.

De nieuwe meerijpallettrucks zijn speciaal ontwikkeld voor veeleisende, drukke logistieke omgevingen en voldoen aan alle eisen op het gebied van wendbaarheid, reactief stuurgedrag, betrouwbaarheid en veiligheid. Beide modellen, met zitplaats en staanplaats, zijn ideaal voor snel laad- en loswerk. Het zijn uitstekende transportmiddelen die ook in krappe ruimtes zeer wendbaar zijn. De twee modellen bieden bovendien het rijcomfort dat bestuurders nodig hebben om de hele dag lang ontspannen te kunnen werken.

“De RT 4000-serie combineert Crown’s ervaring in de ontwikkeling en productie van betrouwbare magazijnoplossingen met een ontwerpconcept dat de bestuurder in het centrum van het ontwikkelingsproces plaatst”, verklaart Jim Kraimer, Director Industrial Design van Crown. “Het resultaat is een hoogwaardig product dat zijn waarde behoudt, bijdraagt aan de verbetering van de productiviteit en veiligheid in het magazijn en daarbij ook nog eens kosten bespaart.”

De RT-serie is uitgerust met de door Crown ontwikkelde en geproduceerde wisselstroommotoren, die krachtige acceleratie bij rijsnelheden tot 12,5 km per uur mogelijk maken. De motoren lopen langer en blijven koeler. Hierdoor blijven ze ook onder de zwaarste omstandigheden betrouwbaar en efficiënt functioneren. De nieuwe modellen zijn standaard van in- en uitrijrollen voorzien, zodat er gemakkelijk over bodemlatten van zowel lege als volle pallets kan worden gereden. Het elektronische stuursysteem verbetert de opvallende wendbaarheid en het reactieve stuurgedrag nog verder.

Ontworpen om de productiviteit van bestuurders te verhogen

In het model met staanplaats wordt het rijcomfort verhoogd door een geveerde vloerplaat die de schokken van oprijplaten en ruwe vloeren opvangt, en door een halfronde zachte rugleuning van schuimrubber. Het model met staanplaats is naar keuze leverbaar in een uitvoering voor rechts- of linkshandige besturing. De bedieningselementen voor de tractie- en hef-/daalfuncties van de truck zijn zo geplaatst, dat ze overeenstemmen met de beoogde richting, hetgeen voor intuïtief gebruiksgemak zorgt. Met een chassis van slechts 780 mm breed is dit model bovendien uitermate geschikt voor het laden en lossen van vrachtwagens en voor het werken in krappe opslagruimtes waar blokstapelen de norm is.

De versie met zitplaats heeft een lage opstap die het in- en uitstappen gemakkelijk maakt. Daarnaast zijn er nog twee kenmerken die de rijervaring in zitplaatsmodellen verbeteren: een vloerplaat die 60 mm in hoogte kan worden versteld, zodat bestuurders altijd een comfortabele zitpositie kunnen kiezen en een duurzame, ergonomische stoel, die eenvoudig op het gewicht en de beenlengte van elke bestuurder kan worden afgesteld. Het stuurwiel met draaiknop heeft de optimale afmetingen. Het is zodanig geplaatst dat de schouder en arm zelfs in de meest veeleisende omstandigheden minimaal belast worden. Het model met zitplaats levert hiermee uitstekende prestaties als het over lange afstanden en een hoge doorvoersnelheid gaat.

Robuust, betrouwbaar ontwerp

De meerijpallettrucks van de RT 4000-serie zijn zo robuust gebouwd, dat ze bestand zijn tegen de extreme belastingen waaraan ze in snelle werkomgevingen met veel verkeersbewegingen blootstaan. Elk model heeft een onderrand van 8 mm dik versterkt staal en is van 6 mm dikke stalen afdekkingen voorzien. Er zijn geen blootliggende kunststofonderdelen aangebracht op plaatsen waar het risico op beschadigingen (botsen) het grootst is.

Het gebruik van aantoonbare eersteklas onderdelen draagt eveneens bij aan de betrouwbaarheid die alle heftrucks van Crown kenmerkt: versterkte eendelige vorken van hoogwaardig staal, bedieningselementen die onder de zwaarste werkomstandigheden tot het uiterste zijn getest en een uitgebreid assortiment aan Work Assist™ accessoires zoals drankhouders, klemborden, opbergvakken en meer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions