Transport Online - Europarlementariërs organiseren 'Chauffeur Centraal' event

Europarlementariërs organiseren 'Chauffeur Centraal' event

Europarlementariërs organiseren 'Chauffeur Centraal' event
10-11-2015 10:07 | Transport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Op vrijdag 13 november aanstaande organiseren Dennis de Jong (SP-europarlementariër) en Peter van Dalen (ChristenUnie/SGP-Europarlementariër) een chauffeursevent met als titel 'Chauffeur Centraal'. Op dit event voor vrachtwagenchauffeurs willen de Europarlementariërs met verantwoordelijken uit de transportwereld en, volgens de organisatie, bovenal de chauffeurs zelf spreken over oplossingen voor de actuele transportproblematiek in de EU.

Dit deed bij de Transport Online redactie wel wat vragen rijzen. "Een event waar de chauffeur centraal staat organiseren op een vrijdagochtend?" Het leek ons niet de meest voor de hand liggende dag in verband met het werk van de chauffeurs.

Wij legden deze vraag aan beide Europarlementariërs voor. Tot op heden nam alleen Dennis de Jong de moeite om antwoord te geven op onze vraag waarom een event voor chauffeurs georganiseerd wordt op een vrijdagochtend, een tijdstip dat de gemiddelde vrachtwagenchauffeur gewoon aan het werk is.

Dennis de Jong: "U heeft helemaal gelijk, waar het gaat om het feit dat het voor chauffeurs lastig is tijd vrij te maken voor dit soort events. Niettemin hebben we een (beperkt) aantal aanmeldingen gekregen. Probleem is dat als je de bijeenkomst op een zaterdag zou houden, veel chauffeurs ook moeilijk zitten (zeker als je de hele week op pad bent geweest, ligt deelname aan een event niet direct voor de hand) en we bovendien niet meer verzekerd zijn van deelname van een vertegenwoordiger van de Europese Commissie."

"We zullen de wél aanwezige chauffeurs ruim spreektijd geven, en overigens hopen we er op dat het event de druk op zowel de Commissie als de lidstaten en in het bijzonder de Nederlandse regering, zal kunnen helpen opvoeren om nu snel met maatregelen te komen zowel voor Calais als voor de cabotage", besluit de Jong.

Als sprekers op het event zijn onder andere aanwezig Pedro Dias, werkzaam bij DG MOVE van de Europese Commissie, Jelle Boonstra, hoofd strategie en beleid van TLN, Egon Groen en Edwin Atema namens de FNV, Tjitze van Rijssel namens het CNV, en mevr. Marjolijn Sonnema, directeur Wegen en Verkeersveiligheid van het ministerie van I&M. De twee hoofdthema's die behandeld zullen worden zijn de cabotageproblematiek en de problemen rond de grenzen en de vluchtelingen.

Het event start vrijdagochtend om 09:15 uur in Brasserie Waalhaven, Malpensabaan 3 in Rotterdam. Toegang is gratis, aanmelden kan via reinout.heydra@ep.europa.euNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions