Clicky


Segers dinsdag al fractieleider ChristenUnie

Segers dinsdag al fractieleider ChristenUnie
10-11-2015 10:13 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers neemt dinsdag tijdens de fractievergadering al het stokje over van vertrekkend voorzitter Arie Slob. Die zal per 1 december het Binnenhof de rug toekeren.

Volgens Segers staat de ChristenUnie er beter voor dan ooit. "We hebben de afgelopen jaren ons geloof een stem kunnen geven door bij akkoorden op te komen voor kwetsbare mensen, binnen en buiten ons land, voor gezinnen, voor de regio's en voor de schepping. Arie Slob heeft daarin steeds de hele partij meegenomen. Het is eervol om hem te mogen opvolgen en ik ben ongelofelijk gemotiveerd om ook bij de komende politieke keuzes steeds weer ons hart te laten spreken."

Partijvoorzitter Piet Adema dankt Slob voor zijn inzet. "Mede dankzij zijn verantwoordelijkheidsbesef, politiek gevoel en integere stijl heeft de ChristenUnie-fractie op belangrijke momenten in de afgelopen jaren van grote invloed kunnen zijn. Door zijn betrokkenheid bij mensen is hij in de afgelopen periode erg samenbindend geweest in de partij.

De ChristenUnie heeft vijf zetels in de Tweede Kamer.