Clicky

 'Daling faillissementen zet voorlopig door'

'Daling faillissementen zet voorlopig door'
10-11-2015 09:40 | Financieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De gestage terugloop in het aantal bedrijven dat over de kop gaat, zet zich ook volgend jaar door. Volgens kredietverzekeraar Atradius daalt het aantal faillissementen van Nederlandse bedrijven en instellingen, inclusief eenmanszaken, dit jaar met 20 procent en volgend jaar nog eens met 15 procent.

De ramingen van Atradius zijn positiever dan een aantal maanden terug. Maar ondanks de zichtbare verbetering verkeren vooral veel winkeliers en andere bedrijven in de retail nog in moeilijk vaarwater.

Verkopers van consumentenelektronica kunnen in toenemende mate hun rekeningen niet op tijd betalen. Dat komt vooral doordat de consumentenbestedingen op dit vlak nog niet echt aantrekken. De problemen in de sector worden onderstreept door het faillissement begin oktober van BAS Groep, bekend van de formules Dixons, iCentre en MyCom.

Het totaal aantal bankroeten komt volgens Atradius dit jaar uit op een kleine 6100 en in 2016 op bijna 5200. Dat is respectievelijk nog altijd 34 procent en 14 procent meer dan in 2007, het jaar voor het uitbreken van de mondiale financiële crisis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats