Clicky


Plannen voor extra ongelijkvloerse kruising N279 bij De Brand

Plannen voor extra ongelijkvloerse kruising N279 bij De Brand
10-11-2015 09:27 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH - In aanvulling op de verbreding van de N279 ’s-Hertogenbosch - Veghel wordt mogelijk ook de kruising bij bedrijventerrein De Brand bij ’s-Hertogenbosch ongelijkvloers gemaakt. De provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat, gemeente ’s-Hertogenbosch en gemeente Sint-Michielsgestel hebben opdracht gegeven om ook voor deze kruising plannen uit te werken zodat de verkeerslichten kunnen verdwijnen en het verkeer makkelijker en veiliger door kan rijden.

De provinciale weg N279 tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel word het komend jaar verbreed naar twee keer twee rijstroken. Daarbij wordt ook een aantal kruisingen ongelijkvloers gemaakt. Aannemer Combinatie De Vaart heeft de aanvullende opdracht gekregen om ook plannen voor een ongelijkvloerse kruising bij bedrijventerrein De Brand verder uit te werken. Onderdeel daarvan zijn de aansluiting van het bedrijventerrein met de A2, de aansluiting met bedrijventerrein De Brand op de N279 en een nieuwe aansluiting op de Brand bij de Beusingsedijk.

Eind 2017 gereed

Een ongelijkvloerse kruising zonder verkeerslichten levert bij een sterke verbetering op van de doorstroming, minder sluipverkeer in de kernen en de verbetering van de verkeersveiligheid. Combinatie de Vaart start nu met de uitwerking van de ontwerpen voor een nieuwe kruising. Die ontwerpen zijn in het najaar van 2016 gereed, waarna de provincie een definitief besluit neemt over aanpak van de kruising. De uitvoering kan daarna meteen starten zodat de kruising eind 2017 gereed is, tegelijk met de einddatum van de totale verbreding van de N279 tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel.