Clicky


40 vluchtelingen lopen stage bij Daimler

40 vluchtelingen lopen stage bij Daimler
09-11-2015 14:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

STUTTGART(D) - Veertig vluchtelingen en asielzoekers lopen sinds kort stage bij Daimler AG. De deelnemers zijn afkomstig uit Afghanistan, Eritrea, Gambia, Nigeria, Pakistan en Syrië en zijn tussen de 20 en 51 jaar oud.

In het stage programma werkt Daimler samen met het Duitse federale arbeidsbureau en Job Centers. Wilfried Porth, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor Human Resources en directeur van Labor Relations, IT & Mercedes-Benz Bestelwagens: "We zien immigratie als een uitdaging. Een kans op werk is een kans op een succesvolle integratie van vluchtelingen. Onze stage helpt ons bij te dragen aan ons politieke en maatschappelijke doel om voor mensen kansen op werk te creëren."

De stage duurt 14 weken. De deelnemers worden geselecteerd door het arbeidsbureau en Job Centers. Volgens betrokken partijen zijn ze geen bedreiging voor de vaste of tijdelijek werknemers. Succesvolle deelnemers kunnen binnen andere bedrijven, uitzendbureaus en professionele opleidingen worden geplaatst.

De eerste stage is gestart bij de Mercedes-Benz fabriek in Stuttgart-Untertürkheim. Het stage programma worden de komende weken en maanden uitgebreid naar andere locaties.