Transport Online - Mannen stelen fietsen en verkopen die door aan vrachtwagenchauffeurs

Mannen stelen fietsen en verkopen die door aan vrachtwagenchauffeurs

Mannen stelen fietsen en verkopen die door aan vrachtwagenchauffeurs
09-11-2015 13:58 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

'S-HEERENBERG - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie verdachten aangehouden. Twee van hen worden verdacht van fietsendiefstal. Een derde verdachte wordt verdacht van heling.

Agenten zagen op de Immenhorst twee mannen lopen die een fiets bij zich hadden. Gezien het tijdstip besloten ze de mannen aan te spreken. Ze bleken beide in het bezit van inbrekersgereedschap. Op basis van de geldende plaatselijke verordening werden ze daarvoor aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Emmerich (D) en een 38-jarige man uit Polen.

Op het moment dat de mannen werden aangehouden kwam een getuige langs die de mannen herkende als handelaren in fietsen. Zij zouden regelmatig fietsen verkopen aan chauffeurs bij een nabijgelegen transportbedrijf.

Heling

Op basis van die verklaring is bij het transportbedrijf een onderzoek ingesteld. Daar werd een chauffeur aangetroffen die kort daarvoor van beide verdachten een fiets had gekocht voor 100 Euro. Deze chauffeur, een 30-jarige man uit Roemenië, is aangehouden voor heling.

Op het terrein werden nog 20 fietsen aangetroffen. Het betreft voornamelijk oude fietsen. Er wordt nog onderzocht of de herkomst van die fietsen te achterhalen is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions