Clicky


Port of Zwolle opgericht

Port of Zwolle opgericht
09-11-2015 13:41 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - Burgemeester Westmaas van Meppel en de wethouders De Heer en Meijering van achtereenvolgens Zwolle en Kampen hebben vrijdag tijdens een feestelijke bijeenkomst het gezamenlijk havenbedrijf Port of Zwolle opgericht. Het nieuwe havenbedrijf gaat nu officieel van start.

Port of Zwolle is het resultaat van een bijzondere grensoverschrijdende samenwerking tussen twee provincies en drie gemeenten en het regionaal bedrijfsleven. Door de krachten op het gebied van havenontwikkeling en logistiek te bundelen, wordt de economische groei, werkgelegenheid en gezamenlijke profilering en lobby van de regio Zwolle gestimuleerd.

Het nieuwe havenbedrijf gaat vanaf nu verder als zelfstandige organisatie met een eigen directie. Jeroen van de Ende en Marco Swenne vormen gezamenlijk de directie van Port of Zwolle.

Samen met het bedrijfsleven, andere havenbedrijven en de betrokken overheden is vrijdag het nieuwe havenbedrijf feestelijk geopend. De huisstijl van Port of Zwolle is onthuld en ook de eigen website van het havenbedrijf is gelanceerd. Het bedrijfsleven in de regio Zwolle heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Port of Zwolle. De gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel hebben dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en expertise die aanwezig is bij bedrijven in de regio om op een effectieve wijze de krachten te bundelen op havengebied.

Achtergrond directie Port of Zwolle

Jeroen van den Ende heeft een nautische achtergrond en beschikt over ruime ervaring op het gebied van havenontwikkeling, zowel in operationele als commerciële zin. Hij heeft diverse managementfuncties bekleed bij havengerelateerde bedrijven. Zo was hij eerder werkzaam als Quay manager bij North Sea Ferries en als port manager actief bij Harlingen Seaport. Als kwartiermaker is hij vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van het gezamenlijk havenbedrijf Port of Zwolle. Jeroen beschikt over een groot landelijk netwerk in de havenbranche en kent de wensen en behoeften van het bedrijfsleven. Jeroen neemt binnen Port of Zwolle de acquisitie, marketing en contacten met het bedrijfsleven voor zijn rekening.

Marco Swenne heeft als projectmanager veel ervaring opgedaan binnen verschillende overheden en adviesbureaus. Zo was hij werkzaam bij verschillende waterschappen, ARCADIS en de laatste jaren in Meppel In zijn huidige rol van projectmanager bij de gemeente Meppel is hij sinds de start van de regio Zwolle betrokken bij de samenwerking op het gebied van logistiek en havens met Zwolle en Kampen en de ontwikkeling van het havenbedrijf Port of Zwolle. Marco is in staat om partijen met uiteenlopende belangen bij elkaar te brengen en tot een voor ieder aanvaardbare oplossing te komen. Binnen Port of Zwolle is Marco verantwoordelijk voor de bedrijfsorganisatie en internationale contacten waaronder voor subsidierelaties.

Foto: Geert Meijering/Twitter