Clicky


Inrato toont primeur met Veiligheidsschild rondom voetgangers en heftrucks op Logistica

Inrato toont primeur met Veiligheidsschild rondom voetgangers en heftrucks op Logistica
09-11-2015 13:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DALFSEN - Het ELOshield systeem vormt een 360 graden veld rondom de heftruck met een instelbaar werkbereik. Voetgangers dragen een actieve badge met eveneens een 360 graden veld rondom zich, indien deze twee velden elkaar in een gebied van vier tot zestien meter ‘overlappen’ wordt zowel de voetganger als de chauffeur direct gewaarschuwd en wordt een aanrijding voorkomen. Automatische snelheidvermindering is eveneens mogelijk, het systeem is geschikt voor alle heftrucks en magazijnvoertuigen.

Het Proxipi Eloshield actieve aanrijdbeveiliging-systeem wordt als primeur op de Logistica gepresenteerd, een werkende demo is in de stand aanwezig. 

Aanvullende modules bieden de mogelijkheid om eveneens aanrijdingen tussen voertuigen onderling te beperken of te voorkomen. Een stationaire module op onoverzichtelijke kruispunten zorgt voor een snelheidreductie in specifiek benoemde zones (speedzoning). De toegangsautorisatie module verzorgt dat personen en/of voertuigen slechts in voorgedefinieerde werkgebieden kunnen komen.