Clicky

 
Transport Online - OESO somber over groei wereldeconomie

OESO somber over groei wereldeconomie

OESO somber over groei wereldeconomie
09-11-2015 12:25 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - De afkoeling van opkomende economieën en de verzwakking van de wereldhandel zetten een zware rem op de wereldeconomie. Die groeit daardoor dit jaar minder sterk dan eerder gedacht, voorspelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag.

De denktank van voornamelijk geïndustrialiseerde landen verwacht dat de groei van de wereldeconomie in 2015 terugvalt tot 2,9 procent. Dat is aanzienlijk minder dan het langjarige gemiddelde. Voor 2016 en 2017 wordt wel een licht herstel voorzien, met plussen van 3,3 en 3,6 procent. Voor een echt herstel zijn volgens de OESO echter zowel meer investeringen in rijke landen als een soepele hervorming van de Chinese economie noodzakelijk.

De OESO verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 2,2 procent groeit en voorziet voor 2016 en 2017 een groei van respectievelijk 2,5 en 2,7 procent. Daarmee is de organisatie iets positiever dan het Centraal Planbureau (CPB), dat rekent op plussen van 2 en 2,4 procent dit en volgend jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions