Clicky


TNT biedt vanaf vandaag gratis CO2-neutrale koeriers- en expressdiensten aan in de gehele Benelux

TNT biedt vanaf vandaag gratis CO2-neutrale koeriers- en expressdiensten aan in de gehele Benelux
09-11-2015 10:54 | Klimaat | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Vanaf vandaag biedt TNT haar zakelijke klanten de optie om hun post en pakketten gratis CO2 -neutraal te versturen binnen Nederland, België en Luxemburg. Met dit initiatief ondersteunt TNT het MKB en multinationals in het verlagen van hun CO2-emissie.

Al haar leveringen voert TNT voortaan uit in twee stappen: ten eerste meet TNT hoeveel CO2-uitstoot het transport van de zendingen van haar klanten produceert, vervolgens neutraliseert zij deze CO2-uitstoot met de uitgifte aan CO2-credits.

TNT investeert deze Carbon (CO2) credits exclusief in projecten voor het opwekken van schone en hernieuwde energie, die voldoen aan de strenge voorwaarden die het Gold Standard keurmerk daarvoor stelt. Deze investeringen worden gecontroleerd door externe auditor SGS. Voor het berekenen van de emissie van haar transporten hanteert TNT de Europese norm EN16258.

Zakelijke klanten kunnen via TNT – zowel binnen de Benelux als internationaal - hun zendingen CO2-neutraal versturen. In de Benelux is dit vanaf heden gratis, voor internationale zendingen betalen klanten een kleine bijdrage. Op verzoek van haar klanten rapporteert TNT jaarlijks hoeveel CO2-uitstoot hun zendingen hebben geproduceerd en hoe TNT deze namens hen heeft gecompenseerd. CO2-neutraal transport is onderdeel van TNT’s bredere portfolio aan CO2-diensten, die onder meer methoden bevatten om de historie van CO2-emissies per klant in kaart te brengen, en op basis daarvan te modelleren naar de toekomst.

Uiteraard doet TNT er zelf ook alles aan om haar eigen impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Zo is TNT continu op zoek naar kansen om de efficiency van haar operatie te verbeteren, door bijvoorbeeld het optimaliseren van het netwerk, het rijgedrag van haar chauffeurs en de beladingsgraad. Sinds dit jaar experimenteert het bedrijf ook met elektrisch rijden.

Managing Director Benelux, Erik Uljee: “Verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Daarin staan wij gelukkig niet alleen. Daarom hebben wij onze CO2-diensten zo ingericht dat zij naadloos aansluiten op de CO2-reductieprojecten van onze klanten. Maar vooral onze MKB-klanten, die onze filosofie delen, reageren enthousiast. Zij zijn voor het reduceren van hun eigen CO2-voetafdruk immers in de regel afhankelijk van het CO2-beleid van hun toeleveranciers.”

Dat CO2-efficiency ook op de agenda staat van de klanten van TNT, onderstreept ook Kris Tirry, Team Leader MPC Group van MPC Industries: “Vanuit ons hoofdkantoor in Gorredijk sturen wij jaarlijks miljoenen producten naar meer dan 30 landen. Bij de selectie van ons nieuwe distributiekanaal eerder dit jaar, hebben wij streng gekeken of de verschillende transporteurs aansluiten op onze eigen filosofie van sociaal én verantwoord ondernemen. Bij MPC komen ‘people’ namelijk op de eerste plaats, op de hielen gevolgd door ‘planet’ terwijl ‘profit’ de rij sluit. De juiste match vinden bleek nog niet zo eenvoudig. Wij zijn blij verrast, dat TNT ons wél in staat stelt onze eigen filosofie handen en voeten te geven. En zijn dan ook erg content met onze nieuwe distributiepartner.”

Na Duitsland is de Benelux de tweede Europese regio, waar TNT gratis CO2-diensten aanbiedt.