Clicky


NOL in gesprek met CMA CGM SA en AP Møller-Maersk over overname

NOL in gesprek met CMA CGM SA en AP Møller-Maersk over overname
09-11-2015 10:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SINGAPORE - De container rederij Neptune Orient Lines (NOL) heeft afgelopen weekend aangegeven dat het in gesprek is met het Franse CMA CGM SA en het Deense AP Møller-Maersk over de mogelijke verkoop van het bedrijf.

Het bedrijf heeft in een verklaring gezegd dat er gesprekken worden gevoerd tot een mogelijke overname van het Singaporeaanse bedrijf NOL.

"NOL heeft de plicht om alle opties te onderzoeken om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren en de concurrentiepositie te verbeteren", aldus de verklaring.

Het bedrijf voegde echter toe dat "er geen garantie is dat de besprekingen ook daadwerkelijk zullen resulteren in een overname."

Bloomberg News meldt, op basis van bronnen betrokken bij de gesprekken, dat de rederij CMA CGM een voorlopig bod heeft gedaan van circa 1.900.000.000 dollar.

De gesprekken met Maersk zouden wat minder ver gevorderd zijn. Vooralsnog zou Maersk nog geen bod hebben gedaan op NOL, meldt Bloomberg.

NOL draait de laatste tijd niet zo lekker vanwege trage wereldhandel en lage vrachttarieven. Vorige maand meldde het bedrijf een nettoverlies van 96.000.000 dollar over het derde kwartaal, een stijging van het verlies met 23.000.000 dollar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Eerder dit jaar verkocht NOL al haar logistieke activiteiten, APL Logistics Ltd, aan het Japanse Kintetsu World Express Inc voor 1.200.000.000 dollar.