Clicky

 
Transport Online - Maersk: wereldeconomie zwakker dan gedacht

Maersk: wereldeconomie zwakker dan gedacht

Maersk: wereldeconomie zwakker dan gedacht
08-11-2015 14:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KOPENHAGEN (ANP) - De wereldeconomie staat er slechter voor dan tot dusver naar voren komt uit de voorspellingen van onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat heeft de topman van het Deense conglomeraat A.P. Møller-Maersk gezegd in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

Maersk is het moederbedrijf van 's werelds grootste containervervoerder Maersk Line, die goed is voor circa 15 procent van het wereldwijde vervoer van consumentenproducten over zee. Het concern is daarom een belangrijke graadmeter voor de economie. Volgens bestuursvoorzitter Nils Smedegaard Andersen van Maersk is de wereldhandel momenteel duidelijk zwakker dan verwacht mag worden bij de huidige groeiprognoses.

Het IMF verlaagde vorige maand zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2015 naar 3,1 procent, van een eerder voorspelde 3,3 procent. Ook voor 2016 werden de verwachtingen verlaagd. De zwakkere groei komt volgens het IMF vooral door de afkoelende economie in veel opkomende landen. Volgens Smedegaard Andersen kunnen zelfs die lagere prognoses nog te optimistisch zijn.

Maersk heeft flink last van de zwakkere wereldhandel. Vorige week werd nog bekend dat bij Maersk Line de komende jaren minstens 4000 banen komen te vervallen. De capaciteit bij de containervervoerder zal worden teruggebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen