Clicky


Twee Roemeense slachtoffers brand overleden

Twee Roemeense slachtoffers brand overleden
07-11-2015 15:27 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - Twee slachtoffers van een brand in een nachtclub in Roemenië zijn zaterdagochtend in Nederland overleden, nog voordat zij een specialistische behandeling in Nederlandse ziekenhuizen konden ondergaan. Dat meldde het Maasstad Ziekenhuis, dat de hulp aan acht Roemeense slachtoffers coördineert.

Volgens het ziekenhuis zijn de patiënten vlak voor de vlucht van Boekarest naar Rotterdam beoordeeld door Roemeense artsen. Zij werden op de vlucht begeleid door een gespecialiseerd medisch team uit Roemenië. Bij aankomst in Nederland werd de medische toestand opnieuw beoordeeld door brandwondenartsen en intensivisten.

De toestand van één patiënt was volgens Maasstad dermate slecht, dat direct reanimatie is ingezet en voortgezet in de ambulance. Dit Roemeense slachtoffer overleed in het ziekenhuis. Een tweede zeer instabiele patiënt is aan een complicatie in de ambulance overleden, aldus Maasstad.

Ambulance

De zes andere slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar de drie Brandwondencentra in Rotterdam (2), Beverwijk (2) en Groningen (2). Deze patiënten zijn er volgens Maasstad ernstig aan toe.

Tijdens de brand eind oktober kwamen ruim dertig mensen om het leven, tientallen raakten zwaargewond. Een Nederlander raakte gewond. De ramp leidde tot het aftreden van de regering.