Clicky


Corendon schrapt alle Nederlandse vluchten naar Egypte

Corendon schrapt alle Nederlandse vluchten naar Egypte
07-11-2015 01:02 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisatie Corendon schrapt per direct alle Nederlandse vluchten naar Egypte. Tot en met 18 december wordt er niet op die bestemming gevlogen. Corendon vliegt twee keer per week naar Egypte, naar Hurghada en Marsa Alam. De eerstvolgende vlucht zou zaterdag vertrekken. De enige vliegtuigen die nu die kant op gaan, halen vakantiegangers op.

"Mensen die bij ons hebben geboekt, krijgen een alternatieve bestemming aangeboden of kunnen kosteloos annuleren'', aldus een woordvoerder. Het gaat om ongeveer tweeduizend mensen.

De reisorganisaties TUI en Neckermann Reizen lieten eerder al weten voorlopig geen nieuwe gasten naar Sharm al-Sheikh te brengen. Aanleiding is het nieuwe reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Dat raadt aan uit voorzorg geen gebruik te maken van het vliegveld Sharm al-Sheikh.

"Na overleg met de Nederlandse overheid en veiligheidsdiensten is besloten dat tot nader order op terugvluchten vanuit alle Egyptische luchthavens alleen handbagage meegenomen mag worden en geen ruimbagage'', meldt Corendon. "Als een bestemming niet veilig genoeg bevonden wordt om koffers van en naartoe te vervoeren, kun je je afvragen of de bestemming op dit moment nog wel wilt aanbieden aan klanten.''

Vorige zaterdag stortte in de Sinaï een Russische Airbus neer, mogelijk door een aanslag. Deze vlucht was vertrokken vanuit Sharm al-Sheikh met meer dan tweehonderd mensen aan boord, vooral vakantievierders. Niemand overleefde de crash.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)