Clicky

 
Transport Online - Bedrijfsleven: Bereikbaarheid Zuid-Oost Nederland krijgt aandacht die het verdient

Bedrijfsleven: Bereikbaarheid Zuid-Oost Nederland krijgt aandacht die het verdient

Bedrijfsleven: Bereikbaarheid Zuid-Oost Nederland krijgt aandacht die het verdient
06-11-2015 16:30 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Het bedrijfsleven in Zuid-Oost Nederland is verheugd over de plannen van de minister om ruim 180 miljoen euro te investeren in de bereikbaarheid van de regio. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse overleg van de minister met vertegenwoordigers uit Brabant en Limburg. Tijdens dit MIRT overleg hebben 141 partijen waaronder EVO en TLN hun gezamenlijke wensen voor de bereikbaarheid van Zuid-Oost Nederland  gepresenteerd in een Bidbook.

A67, A58 en A2

De minister heeft na overleg met de regio besloten het bedrag voor de Ruit Eindhoven - ruim 180 miljoen – te behouden voor de regio. Hiervoor worden onder andere de A67 en de A58 deels verbreed. Ook start de minister een onderzoek naar de A2 ten zuiden van Eindhoven.

EVO en TLN maken nadrukkelijk een compliment naar gedeputeerde Van der Maat. Hij heeft na het sneuvelen van de plannen voor de aanleg van de rondweg Eindhoven, ook bekend als De Ruit, alle partijen bij elkaar gebracht om te komen tot een breed gedragen regionaal plan.

Eigen inzet regio

De regio zelf pakt de N279 van Veghel tot aan de A67 aan. De weg krijgt ongelijkvloerse aansluitingen. Hoewel de weg vooralsnog 2 strooks blijft, worden de kruisingen zo gemaakt dat er in de toekomst zonder aanpassingen aan de bruggen en viaducten naar 2x2 strooks verbreed kan worden. EVO en TLN zijn tevreden over deze toekomstgerichte investering.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden