Clicky

 Doe Maar gaat optreden in Ziggo Dome

Doe Maar gaat optreden in Ziggo Dome
05-11-2015 23:24 | Showbizz | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Doe Maar staat op 14 juni en 15 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. De popgroep zal daar optreden onder de noemer: Doe Maar - 32 jaar later. Dat heeft organisatiebureau Mojo donderdagavond laten weten. De titel is een knipoog naar hun eerste grote hit Sinds 1 dag of 2 (32 jaar).

Doe Maar, de band van Henny Vrienten en Ernst Jansz, is één van de meest succesvolle popgroepen uit de Nederlandse geschiedenis. Begin jaren 80 hadden ze vele hits zoals Smoorverliefd, Doris Day, De bom en Eén nacht alleen. De groep viel uiteen in 1984, maar daarna waren er reünieconcerten in 2000 en 2008. In 2012 speelde Doe Maar vier keer in een uitverkocht GelreDome in Arnhem.

Kenny B is een van de gastartiesten tijdens het concert in de Ziggo Dome. "We kwamen elkaar tegen bij een benefiet voor vluchtelingen in De Kleine Komedie'', vertelde Vrienten in RTL Late Night.

Jansz vertelde in de talkshow dat Doe Maar een zo breed mogelijk repertoire zal spelen tijdens het 2,5 uur durende concert. "Ik zou elke week wel willen spelen met Doe Maar, maar dat is onmogelijk in kleine tentjes'', zei Jansz.

Vrienten maakte duidelijk dat fans zestien jaar na Klaar geen nieuw album hoeven te verwachten, omdat de muzikanten daar geen tijd voor hebben. "Bovendien, onze albums ontstonden op het podium. We zaten vol ideeën en dynamiek. 's Avonds speelden we wat live en de volgende dag namen we het op in de studio", zei Vrienten.

De kaartverkoop begon donderdag om 23.00 uur en liep meteen zo goed dat Mojo Concerts kort voor middernacht een tweede show van Doe Maar aankondigde voor 15 juni.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions