Transport Online - Doelwit schietpartij Diemen is bekende politie Peter R.

Doelwit schietpartij Diemen is bekende politie Peter R.

Doelwit schietpartij Diemen is bekende politie Peter R.
05-11-2015 17:00 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

DIEMEN (ANP) - De man die donderdagmiddag is beschoten in Diemen is een bekende van de politie, Peter R. (44). Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers reageert geschokt. Verder wil hij geen commentaar geven.

R. is naar het ziekenhuis gebracht, maar was aanspreekbaar. Hij werd meerdere keren geraakt. De aanslag werd gepleegd in de straat Fregat. De politie is op jacht naar de gevluchte daders.

Peter R., alias Pjotr, had contacten met de in 2011 in Amsterdam geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Het wordt gezegd dat R. enige tijd zijn bodyguard is geweest.

Stanley Hillis, alias de Ouwe, gold als een zwaargewicht met een fikse criminele staat van dienst. Hillis kende tal van sleutelfiguren in de Amsterdamse onderwereld. Hij zou goed bevriend zijn geweest met Willem Holleeder en Dino Soerel.

R. zat in een auto op een parkeerterrein aan het Fregat toen hij werd beschoten. Dat gebeurde door meerdere schutters met automatische vuurwapens. R. probeerde te vluchten en reed weg. Hij belandde met zijn auto in een sloot.

De daders gingen ervandoor in een lichtkleurige Volkswagen. Ze vluchtten in de richting van het Diemerbos.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions