Clicky


Panalpina neemt Airflo over

Panalpina neemt Airflo over
05-11-2015 10:19 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AALSMEER - Panalpina World Transport Ltd heeft een meerderheidsbelang in Airflo van Dutch Flower Group(DFG) verworven. De overeenkomst werd op 4 november gesloten.

Airflo is Kenia's tweede grootste luchtvracht expediteur gespecialiseerd in de wereldwijde export van verse snijbloemen, planten stekken en groenten, met een focus op Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf telt in totaal 167 medewerkers in Nairobi en Aalsmeer. Het organiseert tot 1500 temperatuurgecontroleerde zendingen per week uit Kenia met in totaal meer dan 40.000 ton verse snijbloemen, vooral rozen, elk jaar.

"De overname van Airflo versterkt onze aanwezigheid in Afrika en maakt ons een belangrijke speler in de Keniaanse bloemenmarkt," zegt Peter Ulber, CEO bij Panalpina's. Kenia is een van 's werelds belangrijkste exportmarkten voor voedsel en bloemen producten. Verse snijbloemen waren goed voor meer dan 60 procent van de totale export luchtvracht in Kenia in 2014.

DFG bestaat uit 30 bedrijven, die een totale omzet van € 1,3 miljard in 2014 genereerden. Airflo is het enige bedrijf van de groep dat betrokken is bij het transport en de logistiek van perishables.

"Onze core business is de wereldwijde handel van verse snijbloemen en planten. We hebben daarom besloten om een ​​meerderheid van de aandelen in Airflo af ​​te stoten", vertelt Marco van Zijverden, CEO van DFG.

"Echter, het beheer van de koelketen voor verse snijbloemen is een essentieel onderdeel van ons succes. Door te gaan samenwerken met een sterke mondiale speler zoals Panalpina, kunnen we onze kwaliteit en service blijven garanderen aan alle klanten, telers, importeurs en winkeliers. De supply chain zal verder versterkt worden en we profiteren van de wereldwijde expertise van Panalpina."
 
DFG en Panalpina zijn overeengekomen geen financiële details van de deal bekend te maken. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Keniaanse en de Nederlandse autoriteiten.