Clicky


19 vluchtelingen in lading mandarijnen ontdekt

19 vluchtelingen in lading mandarijnen ontdekt
05-11-2015 10:03 | België | auteur Redactie [FE]

HALLE(B) - Bij het distributiecentrum van de Belgische supermarktketen Colruyt zijn in een vrachtwagen 19 vluchtelingen ontdekt. De migranten werden door medewerkers ontdekt toen zij de deurne van de vrachtwagen openden.

Volgens Belgische media zaten de mannen in een Spaanse vrachtwagen geladen met mandarijnen en wilden de mannen naar Groot-Brittannië.

Zowel de illegalen als de Spaanse vrachtwagenchauffeur zijn door de politie meegenomen voor verhoor. De Spaanse chauffeur is later op de dag weer vrijgelaten omdat hij aangaf niets van de illegalen te weten.

Het is nog niet bekend waar de 19 illegalen vandaan komen. Volgens de politie is het erg moeilijk om met ze te communiceren. Hoe de mannen in de laadruimte zijn gekomen is vooralsnog een raadsel. Volgens de politie was het zegel van de laadruimte niet verbroken.

De mannen zijn waarschijnlijk in de buurt van Reims in de vrachtwagen geklommen toen de chauffeur daar overnachtte. Ze moeten daarna minstens drie uur lang in een temperatuur van ongeveer zeven graden hebben gezeten.