Transport Online - FNV-leden stemmen in met nieuwe cao en sociaal plan DHL

FNV-leden stemmen in met nieuwe cao en sociaal plan DHL

FNV-leden stemmen in met nieuwe cao en sociaal plan DHL
05-11-2015 09:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De leden van FNV en CNV bij de DHL Logistics-bedrijven zijn akkoord gegaan met het principeakkoord dat de vakbonden hadden bereikt. Een meerderheid van de stemmende vakbondsleden was vóór de vernieuwde cao en het sociaal plan.

De cao en het sociaal plan hebben beide een looptijd van 1 april 2015 tot 1 april 2017. Na een aantal toelichtende bijeenkomsten nam 75 procent van de FNV-stemmers bij DHL Logistics het door de vakbonden bereikte onderhandelingsresultaat aan.

Er is een onderhandelingsresultaat overeengekomen, dat:

  • het koopkrachtverlies gedeeltelijk compenseert;
  • een goede noodvoorziening treft voor de werknemers die hun baan kwijtraken (doorlopend sociaal plan op basis van de kantonrechtersformule);
  • positief bijdraagt aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers;
  • positief bijdraagt aan de interne mobiliteit binnen de organisatie (voor wie dat wil).

Met terugwerkende kracht

De instemming van de leden betekent dat zij met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2015 weer zijn voorzien van een sociaal plan. Arie van Dijk, bestuurder van FNV Transport & Logistiek: “Mocht er tussen nu en 1 april 2017 een reorganisatie plaatsvinden, zijn de werknemers bij DHL verzekerd van de afspraken die hierin staan. Daarnaast beschikken zij met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2015 weer over een collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst (cao).”

'Tekst nieuwe cao en sociaal plan snel beschikbaar'

De FNV heeft de directies verzocht het oude sociaal plan en de verlopen cao aan te passen aan de hand van het onderhandelingsresultaat en deze als concept-documenten ter goedkeuring aan de vakbonden te overhandigen. Van Dijk: “Wij hopen dat dit proces spoedig wordt afgerond zodat de werknemers snel de tekst van de nieuwe cao en het sociaal plan tot hun beschikking hebben.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions