FNV Taxi sleept Klomp groepsvervoer voor rechter

FNV Taxi sleept Klomp groepsvervoer voor rechter
04-11-2015 19:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - FNV Taxi heeft Klomp groepsvervoer aangeklaagd voor het niet naleven van de taxi cao. De bond sluit wilde acties en stakingen voor die tijd niet uit. "De chauffeurs kunnen hun rekeningen niet meer betalen, omdat ze maar de helft van het salaris krijgen van waar ze recht op hebben", zegt Minke Jansma, onderhandelaar FNV Taxi. Woensdag 18 november dient het kort geding voor de rechtbank in Arnhem.

Geschil

Klomp verzorgt leerlingen-, ouderen en gehandicapten vervoer in verschillende regio’s. Het landelijke vervoersbedrijf heeft zijn werknemers laten weten dat zij onbeladen tijd (geen klant in de auto) niet uitbetaald krijgen. Daarnaast worden hun arbeidsovereenkomsten eenzijdig gewijzigd met een jaarurenregeling.

Doordat de chauffeurs niet hun ‘contracturen’ maar enkel de ‘beladen tijd’ krijgen uitbetaald , worden ze enorm gekort in hun salaris. Jansma: "Het bedrijf zegt zich als enige taxibedrijf niet aan de algemeen verbindend verklaarde cao te hoeven houden en zegt dat er sprake is van een interpretatieverschil. Onzin, de cao is helder en duidelijk."

Jansma sluit wilde acties of stakingen niet uit. "De werknemers zijn boos, heel boos. Ze hebben open brieven gestuurd aan hun werkgever, maar Klomp vervoer reageert niet en wil de rechtzaak af wachten. Maar de chauffeurs kunnen het kort geding  van 18 november niet afwachten. Ze kunnen nu hun rekeningen al niet meer betalen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden