Clicky


Dobbe Transport genomineerd voor de High Growth Awards 2015

Dobbe Transport genomineerd voor de High Growth Awards 2015
04-11-2015 19:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ROELOFARENDSVEEN - Dobbe Transport maakt kans op de landelijke titel ‘Beste groeier van Nederand’. De logistieke dienstverlener uit Roelofarendsveen is genomineerd voor de High Growth Awards 2015, een verkiezing die georganiseerd wordt door het ondernemersplatform Port4Growth.

De High Growth Awards wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste groeibedrijf in Nederland. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de genomineerde bedrijven niet alleen op kwantitatieve groei, maar ook op kwalitatieve groei. Naast omzetstijging zijn de strategie, het toekomstperspectief, de financiën, het profiel van de ondernemer en de mate waarin het bedrijf een voorbeeldfunctie vervult in de branche en haar omgeving doorslaggevende keuzecriteria.

Alleen bedrijven die minimaal 3 miljoen euro omzet hebben en een gemiddelde omzetgroei van ten minste 10% behaald hebben over de afgelopen 3 jaar kunnen voorgedragen worden voor deze prestigieuze titel. Porth4Growth, organisator van de verkiezing, vindt het belangrijk om deze ervaren ondernemers middels de verkiezing ‘Beste groeier van Nederland’ de erkenning te geven die zij verdienen. ‘De nominatie van Dobbe Transport is feitelijk een onafhankelijke erkenning voor de buitengewone groei-prestaties van de logistiek dienstverlener en haar medewerkers’, aldus Port4Growth.

Regionale voorverkiezing

De verkiezing van de ‘Beste groeier van Nederland’ is trapsgewijs opgebouwd. Voorafgaand aan de landelijke nominaties worden in zes regio’s voorverkiezingen gehouden, die onder andere bestaan uit selectiegesprekken met experts van Rabobank Nederland en Grant Thornton. Uit die gesprekken draagt de regionale jury slechts een klein aantal bedrijven voor de landelijke verkiezing voor.

In de regio Zuid-Holland en Zeeland werd Dobbe Transport op 28 oktober jl. uitgeroepen tot één van de die bedrijven. Piet Dobbe, algemeen directeur Dobbe Transport: "We zijn er blij mee. Ik vond het al een eer om door derden voorgedragen te worden voor deze titel. Maar het is helemaal bijzonder om uit alle voorgedragen bedrijven genomineerd te worden voor de landelijke verkiezing. Temeer omdat ons bedrijf de enige logistieke dienstverlener is die is doorgedrongen tot de finale."

In november bepaalt een landelijke jury definitief wie de regionale winnaars zijn en welk bedrijf daarvan bekroond wordt met de High Growth Awards 2015. Op 25 november aanstaande wordt dit tijdens een speciale ondernemersbijeenkomst in Utrecht bekendgemaakt.