Clicky


Honderden KLM-passagiers gestrand op Bali

Honderden KLM-passagiers gestrand op Bali
04-11-2015 11:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP (ANP) - Honderden Nederlandse vliegtuigpassagiers zijn gestrand op Bali. Ze kunnen voorlopig niet terug naar Nederland doordat het vliegverkeer op het Indonesische eiland is stilgelegd vanwege een vulkaanuitbarsting op het naburige eiland Lombok.

Zeker vierhonderd passagiers van de KLM zitten vast op Bali en nog eens rond de vierhonderd KLM-reizigers zijn gestrand in Singapore, omdat ze niet naar Bali kunnen doorvliegen. "Op kosten van de KLM zijn de passagiers ondergebracht in hotels. We hebben doorlopend contact met hen", aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Omdat er ook niet vanuit Schiphol naar Bali wordt gevlogen, kunnen ook hier mensen niet op reis. "Maar dat is makkelijker omdat het voornamelijk mensen zijn die in Nederland wonen en dus langer thuis kunnen zijn."

Ook van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia zijn Nederlandse passagiers gestrand op Bali. Een woordvoerder schat dat het er tussen de 150 en tweehonderd zijn. "Ze kunnen contact opnemen met Garuda en worden omgeboekt naar de eerstvolgende vlucht naar Schiphol." Volgens hem ligt het vliegverkeer van en naar de luchthaven op Bali stil tot donderdag 01.45 uur (08.45 uur lokale tijd), en mogelijk langer als de aswolk van de vulkaan op Lombok nog niet is overgewaaid.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)